Hvordan kjøpe og selge bolig i Spania

kjøpe bolig leilighet spania norske referanser erfaring trygghet

Ingen grunn til bekymring om du skal kjøpe bolig/leilighet i Spania.
Din personlige agent fra Costa Weflen Group vil veilede deg gjennom prosessen.

Hvordan kjøpe bolig i Spania - kjøpsprosessen

        1. Tilbud akseptert

Når tilbudet ditt blir akseptert, må du avtale dokumentasjon med banken, selgeren og notarius.

Sammen med deg vil vi lage en plan for dette.

Vi har direkte kontakt med spanske banker, og vi kan gi deg råd og søke om et pantelån her.

       2. Forberedelser

Få et spansk identifikasjonsnummer (NIE). Åpne en bankkonto i spansk bank.

Ta kontakt med en advokat som vil håndtere alle juridiske spørsmål og papirer. Sørg for å utarbeide totalbudsjettet og lage et økonomisk sammendrag av alle kostnader.

Vi gjør bakgrunnssjekken på rådhuset og sørger for at eiendommen er trygg å kjøpe. Forsikre deg om at du har estimert den totale kostnaden før du legger inn budet. Ta høyde for at det tilkommer ca. 12-15% i tillegg til kjøpsprisen (den spanske staten 10% + juridisk, notarius og eiendomregisteret).

  3. Underskrift av kontrakten

På dette stadiet blir du bedt om å betale reservasjonsgebyret. Normalt er dette mellom € 3000 – € 6000 eller 10% av det totale beløpet. Vi vil informere deg i det enkelte tilfellet.

     4. Underskrift av skjøte

Vi, eller den som har fullmakten din, vil gå til Notarius publicus for å signere skjøtet og hente nøklene dine. På dette tidspunktet må du betale det utestående beløpet.

  5. Flytte inn din nye bolig

Når du kjøper en ny bolig trenger du som oftest møbler, internett, vann, strøm og ev. gass.

Kjøper du bruktbolig vil du kanskje du også pusse opp noe?  Costa Weflen Group har sin egen avdeling og et dedikert team for å hjelpe deg med dette. Vi kaller det ettersalg og CWG happy home.

 

Våre utenlandske kunder har ofte ikke tid til å gjennomføre alle disse trinnene mens de er her, så vi anbefaler at kunden gir fullmakt til en advokat slik at advokaten kan gjøre det meste av papirarbeidet på dine vegne.

Vil du sjekke våre referanser?

kjøpe bolig leilighet spania norske referanser erfaring trygghet

Se hvordan vi tar imot deg, og
veileder deg gjennom hele
prosessen

kjøpe bolig leilighet spania norske referanser erfaring trygghet

Salgsprosessen

   1. Bestill gratis verdivurdering i dag

Riktig verdivurdering er viktig. Du har gjerne en forventning om pris. Våre eksperter tar praten med deg og i fellesskap kommer vi frem til en realistisk prisantydning for din bolig.

       2. Sammen drar vi på befaring til boligen

Er du ikke tilstede gjør vi jobben for deg. Vi klargjør boligen for salg og sørger for at den får skinne om kapp med sola. Våre dyktige eiendomsfotografer er alltid på pletten for å sikre de beste bildene.

Deretter annonserer vi boligen i de største portalene i 4 forskjellige land. Vi deler også boligen med andre store meglerkontorer, slik at boligen blir tilgengelig for et stort marked

       3. Vi er alltid klare for å vise frem boligen din

Når noen viser interesse for boligen kan du stole på at vi velvillig viser den fram. For hver visning vi arrangerer holder vi deg løpende orientert. Å følge opp enhver aktuell kjøper er særdeles viktig og en selvfølge for oss.

       4. Tilbud akseptert

Når tilbudet ditt blir akseptert, må du avtale dokumentasjon med banken, selgeren og notarius.

Sammen med deg vil vi lage en plan for dette.

Vi har direkte kontakt med spanske banker, og vi kan gi deg råd og søke om et pantelån her.

        5. Aksept av bud

Du er i mål, du er tilfreds og har akseptert et bud på din bolig. Hva nå? Vi  lager en reservasjonskontrakt mellom deg og kjøper. Denne beskriver salgspris og detaljer knyttet til gjennomføring av salgsprosess. Kjøper betaler et reservasjonsgebyr for å sikre sin rett til å kjøpe din bolig til avtalt pris.

       6. Reservasjonskontrakten er signert

Det er tid for å utabreide kjøpekontrakt. Fortvil ikke, dette kan vi. Kontrakten inneholder spesifikasjoner om boligen, overtakelsesdato som vi sammen har blitt enige om, detaljer om betalingsopplysninger med mer. Kontrakten signeres av deg og kjøper. Vi bistår på alle vis.

       7. Overtakelse

Sammen med oss møter du kjøper hos notaren. Dette er den offentlige instansen som sikrer at loven følges og at alt alt går riktig for seg. Du signerer på overførsel av strøm, vann og offentlige avgifter og overleverer nøkler til ny eier.

kjøpe bolig i spania kjøpe bolig i spania

Compare listings

Compare