Byer og steder på Costa Blanca

kjøpe bolig leilighet spania norske referanser erfaring trygghet

Feriebolig på Costa Blanca - områder som er populære

Vil du ha feriebolig på Costa Blanca? Her er en grov inndeling av Costa Blanca, fra nord til sør, med områdene Costa Blanca nord, Alicante-området, Torrevieja-området, Orihuela og Costa Calida lengst i sør. Alle stedene som er nevnt nedenfor har en kort beskrivelse (på norsk) på vår internasjonale nettside (p.t. med noen unntak som er nevnt). Ved å klikke på navnet åpnes stedet i et nytt nettleservindu. For å fortsette på denne siden må du bytte tilbake til dette vinduet.

Når det gjelder tilgang på nybyggingsprosjekter av boliger er det størst utbygging sør for Alicante, selv om det også finnes noe i nord.  Vil du vite mer om et spesifikt område eller sjekke om det kan finnes objekter på ett eller flere steder så er det bare å kontakte oss.

Costa Blanca nord

Denia er en hyggelig kystby med marina og sjøsport. Her finnes det bl.a. en historisk borg og lange sandstrender.
Polop er en liten by med ca. 3000 innbyggere, hvor landbruket er viktig. Polop ligger drøye 15 min. fra kysten/Altea.
Moraira – idyllisk og eksklusiv kystby med ca. 10.000 innbyggere hvor det er flere flotte strender og bukter.
La Nucia ligger 3 km fra Alteakysten, og er en koselig by som ligger på en høyde med utsikt over Middelhavet.
Javea (Xabia) er liten og koselig kystby hvor gamlebyen har beholdt sin spanske egenart med sine trange gater, buede inngangspartier,  mv. 
Finestrat  er en landsby og som har badebyen Cala Finestrat. Finestrat har en typisk maurisk følelse, med fargerike hus og trange brosteinsbelagte gater.
Cumbre del Sol  ligger i fjellet la Llorenca, men er veldig nær fantastiske strender, viker og byer.
Busot er en landsby med trange gater fulle av sjarm, og ligger 19 km nord for byen Alicante og 7 km fra kysten (El Campello).   
Alfaz del Pi er en veldig internasjonal by, inkl. strandområdet Albir, og har et stort utvalg av restauranter, puber og cafeer.
Monte Pego  ligger på en høyde,  tilbyr spektakulær natur og mange turmuligheter, og ligger ikke langt unna byene Denia og Javea.
Altea er en av de vakreste småbyene på Costa Blanca med en gamleby og et lite bysentrum nede ved kystlinja.
Benidorm en av de største turistdestinasjonene på Costa Blanca, med noen store og attraktive strender.
Calpe er en nydelig by og et populært sted for turister, med gyldne sandstrender og en flott promenade med utrolig utsikt.

Alicante-området

Villajoyosa strekker seg over flere mil langs kysten, med vakre sandstrender og en liten fiskehavn. 
El Campello er en flott by rett nord for Alicante, med lange historiske røtter, fiskeauksjon og vakre strender.
Albufereta (p.t. uten lenke) har flotte sandstrender og mye historie å by på.
Playa de San Juan strekker seg på nordsiden av Alicante by, med en flott, lang sandstrand og strandpromenade med serveringsteder.
Alicante by  har alt en kan forvente av en spansk storby, pluss strender.  Gastronomiske matopplevelser i toppsjiktet og et pulserende uteliv.
Arenales del Sol har ca 2000 innbyggere og har Playa del Carabassi som er en av de bedre strendene i Spania.
Gran Alacant ligger rett sør for Alicante by, har en spektakulær utsikt over Middelhavet og har kort vei til flyplassen.
Santa Pola (p.t. uten lenke) er et familievennlig område med flere flotte strender og det mange muligheter til å drive ulike vannsportaktiviteter her.

Torrevieja-området

San Fulgencio ligger ca. 10 minutters kjøretid fra kysten, og en en typisk spansk landsby, med en del nyere bebyggelse.
La Marina har mange flotte strender og strandområdet er såpass stort at det du selv i høysesongen kan finne et privat sted.
Dolores  ligger ca. 20 minutter fra kysten (Guardamar) fruktproduksjone er viktig.  Noe rimeligere prisnivå på boliger når man ikke er helt på kysten.
Rojales er en sjarmerende og typisk spansk by som ligger noe inn i landet, like ved Benijofar og Quesada. Marked på torsdager med lokale varer.
Vistabella Golf har en golfbane (par 72) og det finnes supermarked, apotek og restaurant på stedet. 
Los Montesinos er en tradisjonell spansk landsby lokalisert i innlandet mellom de to saltsjøene som omkranser Torrevieja.
Almoradi  er en spansk småby ca 20 min. fra kysten (Torrevieja).
Algorfa er en 15-minutters kjøretur innover i landet fra feriestedet Guardamar del Segura og her finner du ogsp La Finca Golf Club.
Daya Nueva  er en mindre bebyggelse som ligger ca. 20 minutter fra kysten ved Guardamar. 
Benijofar har to golfbaner i nærområdet, og ligger ca. 15 km. fra kysten.
Ciudad Quesada er en rolig og koselig liten by med med flere utenlanske enn spanske beboere. Her er en av de to norske privatskolene på Costa Brava.
Guardamar er en kystby ca 10 km nord for Torrevieja, med 20.000 innbyggere og folkeliv hele året. Har en 12 km lang strand.
La Mata yrer av liv om sommeren. På Playa de la Mata, en bred stripe sand med plankepromenade foran, har en rekke barer og restauranter.
Torrevieja er en by med litt størrelse som derfor har alle tilbud og mange aktiviteter (golf m.v.) å tilby. Strand og flott strandpromenade.
San Miguel de Salinas ligger høyest av byene, sør for Torrevieja, og  har gode restauranter og er godt utgangspunkt for turer og fugletitting.

Orihuela

Orihuela Costa ligger på kysten som navnet tilsier, og er viden kjent for sine vakre strender og yrende folkeliv.
Torre de la Horadada Torre = tårn, navnet kommer fra den karakteristiske festningen fra 1591, som ligger i sentrum av byen, like ved havnen.
Pilar de la Horadada er nabobyen og den indre delen knyttet til Torre de la Horadada.  Ca. 21000 innbyggere og alle fasiliteter.
Mil Palmeras «tusen palmer» – om sommeren er det full fart i denne lille landsbyen, mens i vintermånedene er det litt roligere.
Punta Prima typisk sommerlandsby på sørkysten med noen av de reneste strendene.
Villamartin ligger i innlandet med fire golfbaner i nærheten, og hvor det er mange ulike festivaler i l.a. året.
Los Dolses er et større boligområde som ligger mellom Villamartin og La Zenia.
Cabo Roig er et populært turistmål og er kjent for sine flotte strender med blå flagg, nærhet til shoppingsenter og restauranter.
Dehesa de Campoamor  (p.t. uten lenke) har mye for vannsportelskere, strandbarer og restauranter samt rideturer. 

Costa Calida

El Valle Golf Resort ligger kun 10 min kjøring til flyplassen i Murcia og 15 min til sentrum av Murcia. Banen designet av Jack Nicklaus ca. 2007.
Lo Pagan har en vakker strand, promenade og en liten marina. Lo Pagan er mest kjent for sitt naturlige spa (gratis).
San Pedro del Pinatar ligger ved kysten med flotte strender nær og har aktiviteter å tilby innen vannsport, sykling, fotturer og selvsagt golf.
Santiago de la Ribera har en 4 km lang strand og promenade, og et svært populært sted for turister. Med fisk og sjømat som grunnlag deilige retter.
San Javier ligger 27 min fra Murcia flyplass 57 fra Alicante flyplass. Har vakker promenade og har bevart følelsen av en fiskerlandsby.
Los Alcazares er en tidligere fiskerlandsby som har ca. 16000 innbyggere, og er flott sted for bl.a. vind- og kitesurfing.

feriebolig på costa blanca feriebolig på costa blanca feriebolig på costa blanca feriebolig på costa blanca

Compare listings

Compare